Menu

Drone Air Capturing

Današnja podoba sveta preko vizualnega materiala je pretežno horizontalna. Velika večina obstoječih posnetkov je posnetih s točke stojišča. Prav zato so fotografije in posnetki iz zraka presenetljivo informativni in privlačni, saj omogočajo nov pogled in razgled. Zdaj lahko po dostopnih cenah odkrijete dodano vrednost posnetkov z višine.
Trenutno imamo več zračnih plovil – Hexakopter in Quadrokopter, ki zadosti potrebe bolj in manj zahtevnim strankam.

Uporabnost

Najbolj pogosto fotografiranje ali snemanje iz zraka uporabljamo za predstavitvene namene, snemanje ali slikanje porok, kratkih filmov, geodetske namene, prelete določenih pokrajin, različne kulturne, športne in druge pomembne dogodke in spomine.
Pomislite, kako bi bilo imeti posnetke vaše hiše, vikenda ali priljubljenega kotička iz zraka. Kako pregledati streho, če ne želite ali ne morete plezati po njej?

Prednosti

– Hitra montaža plovila na terenu: Za celotno postavitev oz. pripravo za polet je potrebnih le nekaj minut.

– Enostavno snemanje: Pogled kamere je lahko usmerjen v vse strani in ga lahko spremljate na LCD monitorju ali pa kar z FPV očali . Prenos poteka preko brezžične povezave 5.8 ghz.

– Prijazno okolju: Uporabljamo izključno električno tehnologijo. Napajanje plovil je z baterijskimi vložki, vodenje Quadro ali Hexakopterja pa je preko radijskih valov.

– Prijazne cene: v procesu snemanja je udeležen le en oz. največ dva človeka – upravljalec plovila in kamerman.

Omejitve

– Časovna omejenost: zaradi baterijskega napajanja smo pri enem letu časovno omejeni med 7-15 min neprekinjenega letenja. Seveda imamo kar nekaj baterij v rezervi (preko 45min)

– Hrup;  Zvočni posnetki niso uporabni, saj elektro motorji pri svojem delovanju proizvajajo hrup, ki ni primeren za audio obdelavo.

– Vreme; Vremenski vplivi, kot so močan veter in dež niso primerni za polete. Pri močnem, sunkovitem vetru posnetki namreč postanejo nekoliko nemirni, poskakujoči.
V deževnem vremenu NE LETIMO, saj lahko pride do stika vode z elektroniko, kar lahko povzroči strmoglavljenje plovila.

– Varnostna razdalja; Pri vzletih in pristankih odsvetujemo zadrževanje v bližini zračnega plovila – (hexakopterja, multikopterja), saj lahko pride do resnih telesnih poškodb

 

Kakovost snemanja

Plovilo omogoča snemanje v HD ali 4K tehnologiji. Namestimo lahko kompaktno 4K ali HD kamero ali DSLR aparat.

Za profesionalne namene uporabljamo izključno DSLR fotoaparat, ki posname zračne posnetke v izjemni kakovosti, (4K, HD). Živo sliko pa spremljamo na LCD zaslonih.

 

Ne Odlašajte!

V kolikor bi tudi vi želeli pogledati na svet z višine z atraktivnimi, nepozabnimi posnetki ali fotografijami, nam pošljite povpraševanje. Z veseljem vam bomo svetovali in skupaj poiskali optimalno, cenovno ustrezno in kakovostno rešitev!