Aruko games&comics 2023

Vtis dogodka Aruko, ki se je odvil 13.5.2023:

Dogodek Aruko je bil izjemno navdušujoč in vznemirljiv dogodek, ki je združil številne ljubitelje cosplaya, raznolike umetnike ter trgovine, specializirane za različne geekovske in popkulturne izdelke. Ta enkratna priložnost je ponudila edinstveno doživetje, ki je privabil tako mlade kot tudi mlade po srcu.

Arcade Igre Aruko
Arcade Story

Ob vstopu na prizorišče se je obiskovalcem odprl svet trgovin, ilustratorjev ter na levi VR (navidezna resničnost). Razstava japonskih stripv-Mang je ločevala ilustratorje od retro konzol na katerih si lahko preizkusil vse igre iz naftaline. Naslednji del dvorane je bil posvečen zbirki retro igralnih konzol katera so ločevala retro avtomate od tekmovalnega prizorišča ter ustvarjalnega kotička origamija. Potekala so tekmovnja kot so Anime kviz, costplay, Naruto, Demon Slayer. Srečali smo se s fantastičnimi liki iz priljubljenih stripov, animejev, filmov in videoiger, ki so bili oživljeni v izjemno natančnih in domiselnih kostumih. Vsak cosplay je bil poseben, saj so se ustvarjalci posvetili najmanjšim podrobnostim, da bi oživili svoje najljubše like.

Vsaka trgovinica je ponujala široko paleto geekovskega blaga. Obiskovalci so lahko našli unikatne izdelke, kot so stripovski plakati, figurice, nalepke, obleke in dodatki, nakit, sveče, razne obeske, ki so prikazovali njihovo strast do različnih popkulturnih franšiz. Vsaka trgovinica je bila kot majhen zaklad, poln presenečenj in dragocenosti za navdušence.

Puzzle AruKo
Puzzle AruKo

Poleg razstavljenih izdelkov so bile na voljo tudi umetniške predstavitve, kjer so ustvarjalci predstavljali svoje talente in ustvarjalnost. Raznolikost umetniških stili in tehnik je navdušila obiskovalce, ki so imeli priložnost videti prave mojstrovine v živo. Risanje, fotografija in 3D printi so bili le nekateri izmed številnih načinov izražanja, ki so bili predstavljeni na dogodku.

Posebna atrakcija dogodka Aruko pa je bila tudi arkadna igralna dvorana. Obiskovalci so se lahko vrnili v preteklost in se spomnili časov, ko so preživljali ure in ure ob igranju arkadnih iger. Od klasik, kot so Space Invaders, Pac-Man in Street Fighter, do sodobnih iger, so se ljubitelji videoiger lahko preizkusili v izzivih, se pomerili med seboj in uživali v edinstveni atmosferi arkadnih strojev.

Dogodek Aruko je bil popolna kombinacija strasti, ustvarjalnosti in zabave. Ljubitelji cosplaya, umetnosti in videoiger so se imeli priložnost povezati, izraziti svojo kreativnost ter deliti svojo strast s podobno mislečimi ljudmi. Dogodek je bil izjemno uspešen in je zagotovo pustil trajen vtis na vse obiskovalce, ki so se vrnili domov polni navdušenja, novih prijateljstev in nepozabnih spominov.

V imenu ekipe BavantDesigna in Aruko tim-a se iskreno zahvaljujemo vsem sodelujočim in obiskovalcem. Vaša strast, kreativnost in prisotnost so naredili dogodek nepozaben. Hvala za vašo predanost in podporo!

Shopping Cart