1. Neuporaba nalivnega peresa

Tudi če ga imate, ga imate morda samo v predalu mize in nikoli ne ugleda luči dneva. Po mojem mnenju je velika prednost nalivnega peresa vaš podpis. Ne samo, da je videti bolj prefinjeno, ampak ga je pravzaprav veliko težje ponarediti, ker se črte razlikujejo po debelini, odvisno od pritiska, ki ga naredite na pero. Seveda je v digitalnem svetu enostavno pozabiti na rokopis, s telefonom lahko delate zapiske, uporabite Googlovega domačega pomočnika ali Alexo, a hkrati je dokazano, da zapisujete stvari na roko, še posebej, če zapisujete v beležko, izboljša vaš spomin in se hitreje učite. Kot pravi Murphyjev zakon, nikoli nimate peresa, ko ga potrebujete, zato se resnično splača, da nalivno pero postane del vašega vsakdanjika, tako da ga imate vedno pri roki, ko ga potrebujete.

2. Uporabljanje napačnega papirja

Zaradi peresa in podajanja črnila dobite več črnila na papir. Zdaj je večina običajnega papirja precej tanka in včasih krheka in ko uporabljate nalivno pero, naletite na nekaj, kar se imenuje “krvavitev”. V bistvu gre samo za črnilo, ki teče na papir in pušča zelo nedefinirano črto, ki ne izgleda tako lepo, kot če bi pisali z istim nalivnim peresom na debelejši papir, ki bolje vpija črnilo.

Zato raje uporabite nekoliko debelejši karton ali pa papir za nalivna peresa, ki stane malo več, vendar je narejen posebej za črnilo za nalivna peresa. Če se ne želite obremenjevati z vrsto papirja, ki ga uporabljate, vam predlagam, da dobite dodatno drobno ali fino pero, ker s tem dobite manj črnila na papirju in bo videti dobro, ne glede na to, kateri papir uporabljate. Kot rečeno, če nekomu napišete sporočilo, se vedno počuti posebnega, če je na debelejšem kartonu ali celo bombažnem papirju, ker je to preprosto čudovita izkušnja.

3. Premočno pritiskanje

Če imate navaden kemični svinčnik ali roller, lahko resnično močno potisnete, celo naredite luknje v papir. Zdaj lahko z nalivnim peresom dodate tudi pritisk in večji kot dodate pritisk, širši je potez vašega peresa. To je lahko zelo lepo za podpis ali pa želite pri pisanju dobiti učinek kaligrafije. Zdaj morate pri peresih posvetiti malo več pozornosti, ker so na sredini razcepljena, tako da lahko črnilo pride do papirja in če preveč pritisnete, lahko poškodujete ali zlomite pero, nato pa ga boste morali zamenjati.

Preveliko pritiskanje na konico lahko poškoduje konico

Tudi če pritisnete premočno, se praska po papirju, utruja vam roko in je trdo tako na papirju kot na peresu. Na splošno pravim, da je mehkejši dotik boljši. Če želite pisati dolge črke, se splača imeti pero, ki je nekoliko težje, vendar ne pretežko, tako da lahko preprosto drsi po papirju, ko nekaj pišete, ne da bi morali nanj močno pritiskati. Črnilo za nalivna peresa je na voljo v številnih barvah

4. Uporaba črnila, ki ni priporočljivo za naše pero

Ko začnete, boste morda mislili, da so vsa črnila enaka in da lahko kupite najcenejšega in bo dobro opravilo delo. Žal temu ni tako. Če imate pisala za kaligrafijo, uporabljajo drugo črnilo. Če imate nalivno pero, morate vedno izbrati posebno črnilo za nalivno pero. zakaj? V bistvu imajo drugačno kemično sestavo, ki je najboljša za nalivna peresa. Če dobite nekaj predebelega in se prehitro posuši, bo zamašilo vaše nalivno pero in ga boste morali nenehno čistiti. Velika prednost črnila za nalivna peresa je, da je na voljo v več sto različnih barvah in je odličen način, da izrazite svojo osebnost s svojim črnilom.

Na primer, ponavadi imam res temno zeleno črnilo, ki je še vedno v kontrastu na belem papirju, hkrati pa je drugačno od kraljevsko modro črnilom, ki je danes verjetno številka ena prodana barva na svetu. Če torej izberete posebno barvo, pa naj bo to vaša najljubša barva ali morda barva logotipa vašega podjetja, resnično podčrtate celotno sporočilo, ga naredite edinstvenega in posebnega ter ga je še težje ponarediti.

Če imate nalivno pero, ki ga ne uporabljate veliko, ga puščate v predalu ali pa ga uporabljate samo za podpise, obstaja velika verjetnost, da se bo črnilo na notranji strani nalivnega peresa posušilo in potem ne bo začel pisati, ko bomo želeli. Če se vam tako zdi, predlagam, da poiščete posebno črnilo, ki naj se ne posuši tako hitro in tako vam ni treba čistiti peresa in je bolj zanesljivo, ko ga nekajkrat dejansko uporabite.

5. Nikoli očistiščeno nalivno pero

Na splošno, če še naprej pišete s peresom in uporabljate visokokakovostno črnilo za nalivna peresa, je verjetno, da vam nalivnega peresa skoraj nikoli ne bo treba očistiti, sčasoma pa se lahko pojavi prah ali se kaj zamaši in potem je čas, da očistiti pero.

Potopite nalivno pero v vodo in pustite nekaj časa

1.Preprosto spustite celoten peresnik v vodo. Če ima več delov, ki jih lahko razstavite, pustite ga v vodi, da se vpije, da se lahko suhe lise odstranijo, nato pa vse skupaj sestavite in preverite, ali se spet piše. Če temu ni tako, boste morda želeli uporabiti majhno zobno ščetko, morda želite pihati vodo iz spodnjega dela skozi dovod črnila skozi pero, samo da se prepričate, da ni zamašena. Vsekakor uporabljajte samo vodo za čiščenje nalivnega peresa (destilirana) in ne uporabljajte alkohola ali acetona, saj lahko poškodujete pero.

2.Uporabite ultrazvočni čistilec. Deluje zelo nežno z vodo in zvočnimi valovi, zaradi katerih deli vibrirajo in jih očistijo. Uporabite ga lahko za nakit ali vse vrste drugih delov, tudi za oblačila, če je vaš čistilnik dovolj velik. Vse, kar naredite, je, da svojemu ultrazvočnemu čistilcu preprosto dodate hladno vodo. Peresnik potopite v notranjost, morda poskrbite, da pride voda v notranjo komoro, če gre za polnilo za bate ali pa ga samo napolnite z vodo in vse razstavite, da lahko voda doseže vse dele, ki so suhi in umazano. Ne pozabite, da ultrazvok segreje vodo in v kombinaciji z vibracijami lahko povzroči, da se zlasti starejša peresa, ki so narejena iz materialov, kot je celuloid, dejansko razširijo. Pravzaprav sem nekoč uničil staro nalivno pero Montblanc Meisterstuck z ohišjem iz celuloida, ker je imel na notranji strani kovinske dele, ki so se segreli. Še vedno lahko uporabljam pero, vendar je za zbiratelje izgubilo v bistvu vso svojo vrednost. Zato imejte to v mislih in vedno poglejte, krajše je vedno bolje. Pustite delovati pet minut in ne deset. Oglejte si, poglejte, kje je, če je že čisto, lahko samo vzamete ven

6. Padec nalivnega peresa na konico

Vem, da svojih svinčnikov ne spuščate namerno, vendar za razliko od kemičnega svinčnika, če pade prav na konico peresa, se lahko zlomi ali se deformira in takrat je čas, da pero zamenjate. Če imate samo jekleno pero, je dejansko precej poceni. Če imate dražje nalivno pero z zlatim peresom, lahko samo pero stane od 200 do 500 $, kar je precej drago. V vsakem primeru bi vedno predlagal, da se obrnete na strokovnjake, da vam ga zamenjajo, ker ga boste verjetno sami zajebal in dovod črnila in pretok ne bosta delovala, ko ga popravite. Za zaščito svojega peresa predlagam, da vedno nataknete pokrovček, ko ga ne uporabljate, lahko pa imate tudi dodatno usnjeno torbico, kjer je pero zaščiteno

7. Napačna pozicija konice med prenašanjem

Še posebej, če ste na letalu, se tlak v kabini sčasoma spremeni in če je vaše pero obrnjeno navzdol ali če je vodoravno, obstaja velika verjetnost, da bo črnilo potisnjeno izven pisala in boste dobili madež na suknjiču ali ko naslednjič odprete tvoje pero bodo vsi prsti od črnila. Zdaj je dobro črnilo zelo obstojno, zato ne morete kar tako iti v kopalnico in ga sprati. Nekaj ​​dni boste imeli na prstih madeže črnila. Kaj morate storiti? Pero vedno imejte z konico navzgor in vse bo v redu in vam ni treba skrbeti, da bo črnilo puščalo ali madeži črnila na prstih.

Zaključek

Na splošno je treba na nalivnemu peresu posvetiti malo več pozornosti in biti malo bolj premišljen kot s kemičnim svinčnikom ali rolerjem. Po drugi strani pa nalivno pero izboljša vašo rokopis in videz na način, s katerim se ne more kosati nobena kroglica.

Shopping Cart